COVID-19


"Rīgas kauss 2020" organizatori seko līdzi situācijai saistībā ar COVID-19 slimības uzliesmojumu pasaulē un Eiropā. Konsultējoties ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), kas ir kompetentā iestāde infekcijas slimību uzraudzībā Latvijā, noskaidrojām, ka šobrīd NAV indikāciju atcelt plānoto pasākumu, jo Latvijā konstatēti tikai ievestie slimības gadījumi (no Itālijas) un nenotiek nekontrolēta slimības izplatīšanās sabiedrībā. Vairāk informācijas SPKC mājas lapā: https://spkc.gov.lv/lv/aktualitates/get/nid/757 .


Mēs kā pasākuma organizatori, sakarā ar esošo situāciju, domājot par dalībnieku veselību, aicinām ievērot šādus drošības pasākumus:
- Sniegt savu kontaktinformāciju (arī skatītāji) pasākuma organizatoriem (SPKC lūgums).
- Pasākuma laikā ievērot personīgo higiēnu, t.sk. bieži un pareizi mazgāt rokas; klepot un šķaudīt saliektā elkonī vai izmantojot vienreizlietojamās salvetes.
- Neapmeklēt pasākumu, ja jums ir elpceļu infekcijas simptomi (paaugstinātā ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana u. c.);
- Nepameklēt pasākumu, ja pēdējo 14 dienu laikā esat bijis koronavīrusa COVID-19 skartajās valstīs vai teritorijas, no kurām atgriežoties, ir jāveic īpaši piesardzības pasākumi. Uz doto brīdi tās ir šādas: Itālija, Japāna, Singapūra, Dienvidkoreja, Irāna, Ķīna.
Pasākuma norises vietā:
- Tiks nodrošināta pastiprināta telpu (t.sk. virsmu, kur notiek pastiprināts kontakts ar rokām) uzkopšana un dezinfekcija;
- Būs pieejami roku dezinfekcijas līdzekļi;
- Tāpat tiks noteikti konkrēti pasākumi attiecībā uz ārvalstu tiesnešiem, laukuma koordinatoriem.
Organizatori seko līdzi aktuālajai informācijai un ieteikumiem un noteikti informēsim, ja tiks plānotas kādas būtiskas izmaiņas "Rīgas kauss 2020" norisē.
Ceram, ka kopā mums izdosies fantastisks pasākums!
 
 

 

 
 
 

...